NYHETSBREV

Bestill test n

bestill_body.png
 
Hva er BIA ? PDF Utskrift
InBody - En ny standard for måling av kroppssammensetning

BIA - Bioelektrisk Impendans Analyse eller Bioelektrisk Motstands Analyse, er en teknikk hvor motstand blir målt ved hjelp av svake elektriske signaler som sendes gjennom kroppen. De elektriske signalene strømmer gjennom væsken i kroppen, og måler ulilk motstand i muskulatur, fettvev og væske.

Tidligere BIA målinger 

En kropps-komposisjons-analyse basert på BIA metoden måler kroppsvæske basert på at på at kroppen er en sylinder. Kroppsvæske inni sylinderen beregnes ved hjelp av "motstand/lengde" og "volum=masse/lengde". For å måle kroppsvæske ved hjelp av BIA metoden må motstand og lengde måles, dette kalles motstands-index. Ved hjelp av kalkulert kroppsvæske estimeres den fettfrie massen, og ved å trekke fra den fettfrie massen fra kroppsvekt kan kalkuleres fettprosent. Kjernen av BIA metoden er nøyaktig måling av motstand.

BIA måling med InBody

Når kroppsvæske blir målt med en enkelt motstandsmåling, som basers på at hele kroppen er en sylinder, er sannsynligheten for feilmargin tilstede. Distribusjon av kroppsmasse og stoffskifte varierer mellom armer, ben og overkropp og kan ikke bli identifisert i en enkelt måling.

InBody separerer kroppens sammensetning som 5 forskjellige sylindre, armer, ben og overkropp og måler motstand separat for hver enkelt del og dermed er nøyaktigheten på målingen svært god.

bia01.gif

 

Antall beskende

Vi har 1 gjest og 388 brukere her n