NYHETSBREV

Bestill test nå

bestill_body.png
 
Ødem PDF Utskrift
InBody 720 måler kroppsvæske ved å dele det inn i intracellulær og extracellulær væske

InBody 720 måler kroppsvæske ved å dele det inn i intracellulær og extracellulær væske og bruker ødemindex for å kalkulere Kroppsvæskebalansen. Ødemindex viser total og segmentellt ødem. En sunn kropp har en konsistent fordeling av intracellulær og extracellulær væske. Ødem blir fastslått når extracellulær væske av en eller annen grunn øker. Standardnivå for ødem index (ECW/TBW) er mellom 0.36 og 0.40. Et resultat over 0.4 kan fastslås som et eksempel på ødem.

Ødem = Extracellulær væske / Total kroppsvæske

InBody 720s ødemindex blir også brukt for å kalkulere proposjonen mellom intracellulær og extracellulær væske. Væsken refererer til i hvilken grad proteiner og mineraler er blandet med kroppsvæske med en 2:1 blanding av intra og extracellulær væske. Ideellt nivå er mellom 0.31 og 0.35     

41.gif
FAQ 4. Under hvilke omstendigheter kan resultatet av ødemindexen være høyere eller lavere enn ideellt nivå?

Dialyse og ascites pasienter har en tendens til høyere verdier på ødemindex. Kroppssammensetningsanalyser med InBody 720 har avslørt at  eldre og ekstremt overvektige pasienter, selv om de ikke lider av noen spesielle sykdommer har en tendens til å få høye resultater på ødemindex. Når leger ikke er i stand til å diagnostisere en spesiell sykdom, kan følgende årsaker være mulige:

I tilfeller hvor høy ødem index er analysert med InBody 720

Tilfeller hvor en markert økning i extracellulær væske oppstår (80%) og i tilfeller hvor både extracellulær og intracellulær væske øker med (20%)

2 Eldre feilernærte pasienter. Feil ernæring får celler til å krympe. Når cellene blir mindre fylles tomrommet mellom dem med væske som igjen gir en relativ økning i extracellulær væske som gir et høyere resultat på ødem-index.

3 Svært overvektige : Personer som lider av overvekt har en tendens til høyere nivåer av extracellulær væske. Fettcellene inneholder langt mindre intracellulær væske enn muskelcellene. Personer med denne type overvekt hvor det er mer fettceller enn muskelceller har en økt sannsynlighet for et høyere resultatnivå på ødem-index.


Tilfeller hvor lav ødemindex er analysert med InBody 720

De som har ”normal” kroppsvekt, men høy indre fedme, idrettsmennesker som har stor mengde muskelceller har relativt lite extracellulær væske, noe som igjen kan gi dem lavere nivå på ødemindex.
 
< Forrige   Neste >

Antall besøkende

Vi har 388 brukere her nå